Eğitim Sitesi

Sosyalleşme Nedir? Sosyalleşme Hakkında Kısaca Bilgi

Sosyalleşme Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sosyalleşme:

Kişinin içinde bulunduğu toplumda yaşayabilme- sini sağlayıcı ortak yaşantıları öğrenmesi, yani başkalarıyla ortak özellikler sergileyen davranışlar geliştirmesi ve kendisini bir kimlik çatısı altında var etmesi.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Teslimiyetçi Politika: Teslimiyetçilik karşı gelmeyen ve boyun eğen anlamında kullanılır. Teslimiyetçi politika ise bir devletin, kendi egemenliği üzerinde başka devletin söz hakkı olması veya bu devletin himayesi altında bulunması anlamına gelir.

    Yazılı İletişim: Yazı yoluyla sağlanan iletişimdir. Not, mektup, gazete, dergi ve kitaplardaki yazılar veya yazılı işaretler aracılığı ile yapılan iletişimdir.

    Kırsal: 1. Kır ile ilgili. 2. Az insanın barındığı, genellikle kır durumunda olan yer.

    Divan-ı Hümayun (Divan): Osmanlılarda devletin önemli işlerinin görüşülüp karara bağlandığı kuruldur. Divan bir danışma organıdır, yani son söz padişaha aittir. Divan'ın başkanı padişahtı. Divan'a Fatih Sultan Mehmet Dönemi'nden itibaren sadrazamlar (Veziriazam) başkanlık etmiştir. Divan Orhan Bey döneminde kurulmuş, II. Mahmut tarafından kaldırılarak yerine nazırlıklar (bakanlıklar) kurulmuştur. Divan bugünkü Bakanlar Kurulu gibi çalışırdı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü