Eğitim Sitesi

Fransız Kapılı Buzdolabı Nedir? Fransız Kapılı Buzdolabı Hakkında Kısaca Bilgi

Fransız Kapılı Buzdolabı Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Fransız Kapılı Buzdolabı:

Fransız kapılı (merkezden iki yana açılan çift kapılı) buzdolapları, kapılar için çok fazla zemin alanı gerektirmediklerinden, her boyda mutfak için mükemmeldir. Dondurucu çekmecesi buzdolabı bölümünün altına monte edilerek donmuş gıdalara kolay erişim sağlanmıştır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Yüksek Sıcaklık/Düşük Sıcaklık Fonksiyonları: Yüksek Sıcaklık/Düşük Sıcaklık Fonksiyonları Bu fonksiyonlar, sıcaklığı artırarak veya düşürerek program süresini kısaltıp uzatır.

    Telefon Müzik Çalar: Telefonunuzun müzik çaları aracılığıyla müzik zevkinizi her yere taşıyabilir ve MP3 gibi dijital müzikleri tam stereo olarak dinleyebilirsiniz. Bazı modeller bir FM vericisini veya profesyonelce ayarlanmış grafik ekolayzeri de içerir.

    Yanma Sorunu (Burn-in, İz): LCD TV’lerde izlenilen TV kanalındaki logo veya uzun süre duran sabit görüntüler, kanal değiştirilse dahi ekranda geçici veya ömür boyu kalıcı gölgelenmeler oluşturur. Ne yazık ki üreticiler TV logolarının yanma (burn-in) sorunlarına dahi garanti vermemektedirler.

    Tepki süresi (ms): Yanıt süresi ve Tepkime süresi olarak bilinen ms ile ölçülen bir özelliktir ve ekrana gelen görüntü ile bir sonraki gelecek olan görüntü arasındaki zaman farkıdır. Bu zaman farkı ne kadar az olursa görüntü o kadar net ve düzgün bir biçimde yansır. Eski tip dediğimiz CRT yani tüplü monitör teknolojisinde bu sıfıra yakın hatta bazı markalarda sıfırdır. Lcd televizyonlarda tepkime süresi için; 8, 6, 5, 3 gibi süreler vardır. Yani saniyenin binde (1000′de ) 8′i, 5 i, 3′ü gibi süreler kastedilir. Bu zaman farkı ne kadar az olursa, görüntü daha rahat bir geçiş sağlar. Özellikle LCD televizyonunuza bir oyun konsolu bağlayacaksanız mümkün oldukça düşük tepkime süresine sahip bir televizyon almalısınız.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü