Eğitim Sitesi

Yanma Sorunu (Burn-in, İz) Nedir? Yanma Sorunu (Burn-in, İz) Hakkında Kısaca Bilgi

Yanma Sorunu (Burn-in, İz) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Yanma Sorunu (Burn-in, İz):

LCD TV’lerde izlenilen TV kanalındaki logo veya uzun süre duran sabit görüntüler, kanal değiştirilse dahi ekranda geçici veya ömür boyu kalıcı gölgelenmeler oluşturur. Ne yazık ki üreticiler TV logolarının yanma (burn-in) sorunlarına dahi garanti vermemektedirler.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Thru-the-Wall (Duvarın İçinden Geçen) Model: Bu çok yönlü ve enerji verimli modeller, duvarda kendine ayrılan bir deliğe sığacak şekilde tasarlanmış olup hem ev uygulamaları hem de küçük ticari uygulamalar için idealdir.

    Blu-Ray: Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan bu yeni HD DVD formatı, büyük üreticilerin ve film stüdyolarının tümü tarafından desteklenmektedir.

    SOHO (Small Office Home Office): Küçük ofis/ev ofisi. Bilgi teknolojisinde, küçük işyerlerini ve ev ofislerini tanımlayan terim.

    Bluetooth® (kulaklıklar, telefonlar, dizüstü bilgisayarlarda): Bluetooth özellikli kulaklıklar, arabada veya herhangi bir yerde elleriniz serbest konuşmanızı sağlar. Bluetooth aynı zamanda kablosuz müzik dinlemenizi, Web'e bağlanmanızı, dosyaları transfer etmenizi ve daha pek çok şeyi yapmanızı sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü