Eğitim Sitesi

Çok Fiyat Sürekli Müzayede Sistemi Nedir? Çok Fiyat Sürekli Müzayede Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Çok Fiyat Sürekli Müzayede Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Çok Fiyat Sürekli Müzayede Sistemi:

Çok fiyat yöntemi; bir menkul değer için verilen alım satım emirlerinin fiyat ve zaman önceliği kurallarına uygun olarak teker teker karşılaştırılması sonucunda oluşan fiyatlarla alım satım işleminin gerçekleştirilmesidir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Oransal Teminat: Üçer aylık dönemlerde hesaplanan ve Borsa üyelerinin Hisse Senetleri Piyasası'nda gerçekleştirdikleri işlemlerin günlük ortalama tutarının % 4'üdür.

    Eurotahvil: İhracı yapan ülkenin kendi para birimi dışındaki bir döviz cinsinden ve uluslararası bir konsorsiyum aracılığı ile bir banka ve/veya sendikasyon tarafından birden fazla ülkede eşannlı olarak ihraç edien, genellikle hamiline kayıtlı tahvilerdir.

    Borçlu Cari Kredi: Firmalara kasa kolaylığı sağlanması ve kısa süreli nakit ihtiyacının karşılanması amacıyla, belli bir limit dahilinde para çekme yetkisi veren kredi türü.

    Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE): Yurt dışına ihraç edilmek üzere üretilen tüketim, ara ve sermaye malları ile enerji sektöründeki fiyat değişimlerini ölçen endekstir. (Non-Domestic Producer Price Index - NDPPI)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü