Eğitim Sitesi

Sistem Yük Faktörü (Yıllık) Nedir? Sistem Yük Faktörü (Yıllık) Hakkında Kısaca Bilgi

Sistem Yük Faktörü (Yıllık) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Sistem Yük Faktörü (Yıllık):

Bir enerji sisteminin yıllık ortalama yükünün aynı yıl içindeki maksimum yüküne oranıdır; bu faktör yüzde ile ifade edilir ve talebin değişimleri (salınımları) için bir ölçü olarak kullanılır.Yıllar arasında karşılaştırma yapılmasında iklim değişmelerinin dikkate alınabilmesi için sistem yük faktörü ortalama iklim koşullarına uydurulmalıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Isı Tüketim Oran: (Hate rate) 1 kw-h enerji üretimi için tüketilen ısı (kcal / kwh).

    En Düşük Maliyeti Üreticiden Başlayan Sıra: MAMS ve/veya ESİ tarafından, üretim programlama sürecinde esas alınan, Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilmek üzere bir araya getirilen Üretim Gruplarının işletme amaçlı programlamasında izlenen, düşük maliyet esaslı sıra.Bu sıralama uyarınca, en düşük maliyetli MYD dahil Üretim Grubu ilk önce çalışmak üzere programlanır.

    Tarife Sistemleri: Aynı tüketici gruplarıyla ilgili sektörler (örneğin; konut, tarım, sanayi..) ya da aynı kullanım alanları (örneğin; taşıma, aydınlatma, ısıtma,..) için düzenlenen normlaştırılmış fiyat belirleme sistemleridir. Tarife sistemlerinin konfigürasyonu ülkelere, ürünlere hizmet türlerine göre değişir. Elektrik, gaz ve merkezi ısıtma için ya sadece tüketilen enerjiye bağlı bir tarife (örneğin; küçük tüketici tarifesi) ya da iki terimli bir tarife (örneğin; güce, oda sayısına, tarım alanlarına… bağlı biri sabit, diğeri tüketilen enerjiye bağlı fiyat öngören, puant ve düşük tüketim saatleri ile mevsimlik tüketimlerin dikkate alındığı tarifeler) uygulanır.

    Enerji Öntahmini: Enerji ekonomisi üzerinde etkisi olan muhtelif parametrelerin gelecek için öngörülen değerleri dikkate alınarak, enerji alanında ileriye dönük olayları ve eğilimleri belirleme faaliyetidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü