Eğitim Sitesi

Tarife Sistemleri Nedir? Tarife Sistemleri Hakkında Kısaca Bilgi

Tarife Sistemleri Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Tarife Sistemleri:

Aynı tüketici gruplarıyla ilgili sektörler (örneğin; konut, tarım, sanayi..) ya da aynı kullanım alanları (örneğin; taşıma, aydınlatma, ısıtma,..) için düzenlenen normlaştırılmış fiyat belirleme sistemleridir. Tarife sistemlerinin konfigürasyonu ülkelere, ürünlere hizmet türlerine göre değişir. Elektrik, gaz ve merkezi ısıtma için ya sadece tüketilen enerjiye bağlı bir tarife (örneğin; küçük tüketici tarifesi) ya da iki terimli bir tarife (örneğin; güce, oda sayısına, tarım alanlarına… bağlı biri sabit, diğeri tüketilen enerjiye bağlı fiyat öngören, puant ve düşük tüketim saatleri ile mevsimlik tüketimlerin dikkate alındığı tarifeler) uygulanır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Röle: Sistemde oluşan arıza, aşırı yük, ısınma ve Aşır/düşük frekans gibi durumlarda kesicilere açma kumandası veren cihazdır.

    Konvertör İstasyonu: Belirli bir elektrik formu ya da frekansını istenen diğer bir form ya da frekansa çeviren tesistir.

    Kablo: Enerji iletmeye yarayan ve genelde yeraltında kullanılan üzeri plastik ve benzeri madde ile kaplanmış iletkenlerdir.

    Güç: Birim zamanda üretilen veya tüketilen elektrik enerjisi miktarıdır. (kWh. Olarak)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü