Eğitim Sitesi

En Düşük Maliyeti Üreticiden Başlayan Sıra Nedir? En Düşük Maliyeti Üreticiden Başlayan Sıra Hakkında Kısaca Bilgi

En Düşük Maliyeti Üreticiden Başlayan Sıra Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak En Düşük Maliyeti Üreticiden Başlayan Sıra:

MAMS ve/veya ESİ tarafından, üretim programlama sürecinde esas alınan, Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilmek üzere bir araya getirilen Üretim Gruplarının işletme amaçlı programlamasında izlenen, düşük maliyet esaslı sıra.Bu sıralama uyarınca, en düşük maliyetli MYD dahil Üretim Grubu ilk önce çalışmak üzere programlanır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    İletken Madde: Elektrik akımım geçiren demir, bakır, alüminyum gibi maddelerdir.

    Aydınlatma Kullanımı: Aydınlatma amacıyla, genellikle elektrik enerjisi kullanımıdır. Not 1 : Aydınlatma türlere ayrılır; ampullerle, gaz deşarjlı tüplerle (örnek; fluoresan tüpler), ark ile aydınlatma. Not 2 : Gazla, petrolle vs. aydınlatma türlerine de rastlanır.

    Frekansa Duyarlı Mod: Bir MYD dahil Üretim Grubunun bir tür çalışma şekli (KÇGT Ünitesinin bir bölümü olabilecek Üretim Grubu). Bu şekilde çalışmanın sonucu olarak, Üretim Grubunun Aktif Güç Üretimi, Enerji Sistemi Frekansına bağlı olarak değişecektir. Güç çıkışında meydana gelen bu değişiklikler, İK3 ve İK4 uyarınca, Beş Saniye Müdahalesi ya da Otuz Saniye Müdahalesini yerine getirerek ya da, gerektiğinde Yüksek Müdahalesini yerine getirerek ya da, gerektiğinde Yüksek frekans Müdahalesini gerçekleştirerek Enerji Sistemi Frekansını olması gereken değere getirecektir.

    Alışılagelmiş Çalışma Akımı: (Conventional operating current of a protective device) Koruma düzeninin, alışılagelmiş süre olarak tasarımlanan belirli bir sürede çalışmasına sebep olan akımın belirli bir değeridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü