Eğitim Sitesi

Ödem Nedir? Ödem Hakkında Kısaca Bilgi

Ödem Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Ödem:

Dokularda genellikle yüzde, ellerde, ayaklarda ve bazı iç organlarda aşırı miktarda sıvı birikmesi.

 

Biyoloji Terimi Olarak Ödem:

Hücreler arasında normalden fazla miktarda sıvı toplanması.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Ödem:

Kan dolaşımından sızan sularla dokuların şişmesidir. Başka örnekleri ile birlikte kalp hastalıklarında, gebelikte, böbrek hastalıklarında, kvvashiorkor'da görülür.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Ödem:

1- Dokularda genellikle yüzde, ellerde, ayaklarda ve bazı iç organlarda aşırı miktardaki sıvı birikmesi.

2- Vücutta anormal miktarda su toplanmasıdır. Kalp, damar ve böbrek hastalıklarının bir belirtisi olabildiği gibi bazı allerjik durumlarda ve beyin travmalarında ciddi sonuçlar doğurabilir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Ödem:

Vücudun çeşitli yerlerinde su toplanması.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Ödem:

Diş eti dokularında su toplanmasıyla oluşan şişlik.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Psikoteknik Değerlendirme (PTD): Sürücülük için temel olan ve sürücülerin güvenli araç kullanmalarını sağlayan algı, dikkat, hafıza, muhakeme yeteneği, hız ve mesafe tahmini gibi zihinsel; tepki hızı, göz, el, ayak koordinasyonu gibi psikomotor yetenek ve becerilerin düzeyi, psikometrik kriterlere uygun mili saniyelerde ölçülen hassaslıkta, standart ve bilgisayar destekli test sistemleri kullanılarak ölçülmesidir.

    Akaryakıt İstasyonu: Araçların esas itibariyle akaryakıt, LPG, yağ ve basınçlı hava gibi ihtiyaçları ile ayrıca kişilerin ilk yardım ve zorunlu diğer ihtiyaçlarının sağlandığı yerdir.

    Standart: 1- Bir nitelik veya niceliğin kabul edilmiş şekli. 2- Belli tipe göre yapılmış veya ayrılmış. 3- Belirli ölçülere, yasaya, kullanıma uygun olan.

    Ada: 1- Kavşaklarda trafiği düzenleyici, yönlendirici veya ayırıcı olmak üzere bordürle sınırlandırılmış veya yer çizgileriyle belirlenmiş alan. 2- Yayaların geçme ve durmalarına, taşıtlardan inip binmelerine yarayan, trafik akımını düzenleme ve trafik güvenliğini sağlama amacıyla yapılmış olan, araçların bulunamayacağı, koruyucu tertibatla belirlenmiş bölüm ve alanlara ada denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü