Eğitim Sitesi

Beyit Nedir? Beyit Hakkında Kısaca Bilgi

Beyit Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Beyit:

Aralarında anlam ilişkisi bulunan iki dizeden oluşmuş koşuk parçası.

 

Edebiyat Terimi Olarak Beyit:

1. Aynı ölçü ile yazılan ve anlamca birbirine bağlı olan iki dizelik Divan şiiri birimine verilen ad.

2. Anlam bakımından birbirine bağlı iki dizeden oluşmuş şiir parçası.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Röportaj: 1- Bir gazetecinin her hangi bir yeri, bir kurumu gezerek, orada gördüklerini kendi görüşleri ile birleştirerek yazdığı gazete yazılarına röportaj denir. 2- Konusu bir soruşturma, araştırma olan gazete veya dergi yazısı.

    Kelime: 1. Tek başına anlamı olan ya da cümle kuruluşlarında anlamın tamamlanmasına yardım eden ses veya ses topluluğuna sözcük (kelime) denir. 2. Bir veya birden çok heceli ses öbeklerinden oluşan, aynı dili konuşan kişiler arasında zihinde tek başına kullanıldığında somut veya soyut bir kavrama karşılık olan yahut da somut ve soyut kavramlar arasında geçici ilişkiler kurmaya yarayan dil birimi. Söz, sözcük.

    Nüsha: Birbirinin tıpkısı olan yazılı şeylerin her biri. ( Gazete, dergi vb. için) Sayı.

    Dil Bilgisi: 1. Dünya üzerinde, her ulusun bir dili vardır. Bir dili, doğru ve güzel konuşup yazabilmek için gerekli kuralları öğreten bilim dalına dil bilgisi denir. 2. Bir dili doğru ve güzel konuşup yazabilmek için gerekli kuralları öğreten bilim dalına dil bilgisi denir. 3. Çeşitli düzeydeki okullarda, Türkçenin ses, şekil ve cümle yapısı ile cümlenin ögeleri arasındaki anlam ilişkilerini öğreten bilgi dalı; bu bilgileri veren dersin ve kitapların adı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü