Eğitim Sitesi

Dual Band Nedir? Dual Band Hakkında Kısaca Bilgi

Dual Band Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Dual Band:

Çift Bant. İki farklı frekans boyunda sinyal alıp gönderme yapabilen telefonlara verilen spesifikasyon. Çift bantlı aygıtlar 900MHz ve 1800MHz frekanslarında çalışırlar. Üçüncü jenerasyonda yer alan UMTS'ye ait tek bir frekans olduğundan üçüncü jenerasyonda çift bantlı telefonlara gerek olmayacaktır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Akan (Streaming): Veriler (ses ve video) bir ağ kaynağından transfer edilmekteyken, bir mobil aygıtın bu verilere erişmesini sağlayan bir veri transferi yöntemi.

    Up-scaling (Yükseltme): DVD oynatıcılarda bulunan ve standart çözünürlüklü bir DVD'de depolanan bilgileri geliştiren teknoloji. Up-scaling HDMI aracılığıyla HDTV için yüksek çözünürlüklü çıktı sağlar. Bu sayede daha üstün görüntü kalitesi elde edilir.

    MVPN (Mobile Virtual Private Network): Mevcut GSM operatörünün sağladığı GPRS hizmeti kullanılarak, şirket veya özel ağlara erişilmesi

    High-Definition Multimedia Interface (HDMI): Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Ara yüzü. HDMI, yüksek çözünürlüklü video ve aynı zamanda ses bilgilerini taşımak için kullanılır. Saniyede 2.2 Gb (5 Gb’ye kadar da çıkabilir) bilgiyi ve 30 Hz’de 1920x1080p çözünürlüğe kadar destek veren HDMI bağlantı, HD çağının standart bağlantı tipi haline geldi. Sekiz kanala ve 192Khz’e kadar sesi de destekleyen HDMI sayesinde, dijital ses ve video için ayrı kabloları kullanma gereksinimi de ortadan kalkar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü