Eğitim Sitesi

High-Definition Multimedia Interface (HDMI) Nedir? High-Definition Multimedia Interface (HDMI) Hakkında Kısaca Bilgi

High-Definition Multimedia Interface (HDMI) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak High-Definition Multimedia Interface (HDMI):

Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Ara yüzü. HDMI, yüksek çözünürlüklü video ve aynı zamanda ses bilgilerini taşımak için kullanılır. Saniyede 2.2 Gb (5 Gb’ye kadar da çıkabilir) bilgiyi ve 30 Hz’de 1920x1080p çözünürlüğe kadar destek veren HDMI bağlantı, HD çağının standart bağlantı tipi haline geldi. Sekiz kanala ve 192Khz’e kadar sesi de destekleyen HDMI sayesinde, dijital ses ve video için ayrı kabloları kullanma gereksinimi de ortadan kalkar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Java: 1. Sun Microsystems tarafından geliştirilmiş bir programlama dilidir. Java, kullanıcılara çevrimdışı kullanılmak üzere bağımsız uygulamaları indirme becerisini kazandıran lider bir mobil platformdur. 2. Platformdan bağımsız programlama dili. Mobil Telefonlar için geliştirilen versiyonu da bulunmaktadır(j2ME). Bu sayede başta oyunlar olmak üzere, java ile geliştirilmiş birçok uygulama uyumlu telefonlara indirilebilmektedir.

    OTA (Over the air acitivitation): Operatörlerin verileri terminallere ve uzak bölgelere şebeke üzerinden aktarmasına olanak tanıyan teknoloji.

    Lilon (Lityum İyon) Pil: Mobil aygıtların çoğunda kullanılan hafif ve şarj edilebilir pil.

    Ön Yıkama Programı: Bu program, özelikle kirli çamaşırlar için daha uzun bir yıkama programı sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü