Eğitim Sitesi

Yaprak film Nedir? Yaprak film Hakkında Kısaca Bilgi

Yaprak film Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Yaprak film:

Tek tek kullanılan büyük boyutlu film. Belirli boyutlardaki bu filmler özel taşıyıcı içinde makineye konur.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Roll Film: Bir tarafı ışığa karşı duyarlı duyarkat ile kaplanmış ve diğer tarafı kıvrılmaya karşı işlem görmüş plastik kaplı ince saydam film.

    F Sayıları: Objektifin diyafram açıklığı kontrol bileziği üzerinde bulunan bir dizi numaradır. Bileziği bir sonraki büyük numaraya çevirmek diyafram ayarını yarı yarıya düşürür. Böylelikle filme ulaşan ışığın yoğunluğu da yarı yarıya azalmış olur. F durakları olarak da bilinir ve "bir durak aç ya da kapat" deyimi yaygın olarak kullanılır.

    Genel (Ortalama, Matris) Ölçüm: Fotoğraf makinesinde ışıkölçerin, kadrajın tamamından gelen ışığı algıladığı, sahnenin herhangi bir kısmına ağırlık vermeden konudan yansıyan yüksek ve az ışıklı alanların ortalamasını dikkate aldığı, genellikle az - çok eşit aydınlanmış sahneler için uygun olan ışık ayarı.

    Asit tespit banyoları: Banyo edilen film ya da kâğıtlarla tespit (saptama) banyosuna taşınan geliştirici banyoların etkisini hızla yok etmek amacıyla kullanılan ve asit özelliği gösteren tespit banyolarıdır. Sertleştirici asit banyosu bundan farklı bir şeydir. (acit fixing solutions)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü