Eğitim Sitesi

WML (Wireless Markup Language) Nedir? WML (Wireless Markup Language) Hakkında Kısaca Bilgi

WML (Wireless Markup Language) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak WML (Wireless Markup Language):

Kablosuz Biçimlendirme Dili. Kablosuz kullanım için en iyi duruma getirilmiş HTML gibi bir biçimlendirme dili.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    MSISDN: Mobil istasyonunun ISDN numarası

    POP3: POP3 Post Office Protocol version 3 (Postane Protokolü versiyon 3) ifadesinin bir kısaltması olan POP3, kullanıcıların bir mobil aygıt üzerinden e-postalara erişimini sağlar.

    IMAP4: Message Access Protocol 4 (Mesaj Erişim Protokolü 4) olarak da bilinen bu teknoloji, kullanıcıların cep telefonlarının tarayıcısı üzerinden e-posta mesajlarını almalarını ve göndermelerini sağlar.

    Dual View Tv (Çifte Ekran Özelliği): Polarize 3D teknolojisi ile ekranda yan yana yada üst üste konulmuş biraz farklı açılardan çekilmiş iki görüntünün TV tarafından üst üste konularak pasif gözlüklerle iletilmesine denir. Aynı anda tam ekran olarak iki kanalı birden izlemeyi sağlayan TV teknolojisidir. Bu teknoloji aynı zamanda multiplayer oyunları da daha gerçekçi ve zevkli oynamayı sağlar. (iki oyuncu kendi oyunlarını tam ekran olarak görebilir.) İzleyiciler özel gözlükle kendi kanalını izleyebilir. Telsiz kulaklıkla da yayının sesini alır. Mesela evde eşlerden birisi maç izlerken diğeri aynı anda dizi izleyebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü