Eğitim Sitesi

Stop Nedir? Stop Hakkında Kısaca Bilgi

Stop Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Stop:

Diyafram yada enstantane ayarları arsındaki derece farkları. Diyafram veya enstantanenin içeri giren ışığı yarıya indirecek ya da iki katına çıkaracak şekilde değiştirilmesi pozlamada bir stopluk değişikliği ifade eder.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Stop:

Durma.

 

Perdecilik Terimi Olarak Stop:

Kumaş perdelerin ray kenarlarından çıkmaması için kenarlara sıkıştırılan plastik parçalar.

 

Boks Terimi Olarak Stop:

Maçı durdurmak için verilen komut.

 

Futbol Terimi Olarak Stop:

1. Topun hareketini, topu istediği yere yöneltmek üzere, herhangi bir biçimde önleme.

2. Topu elle tutma. (Kaleciler için.)

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Close-Up: Yakın mesafeli çekimi ifade ettiği gibi, genellikle 20 cm den daha yakın mesafeler arasında bir objektifin çekim yapabilme kabiliyetine de denir. Bazı kameralarda bu özelliğe "Macro" da denmektedir.

    Örtücü (Enstantane) Hızı Öncelikli Çekim (TV): Bazen yapılacak çekimin özelliği nedeniyle örtücü hızının belirlenmesi önem kazanır. Fotoğraf makinesi bu durumlarda örtücü hızı öncelikli konuma getirilerek, fotoğrafçının öncelikle örtücü hızını ayarlaması sağlanır ve makine bu hıza göre uygun diyafram açıklığını otomatik olarak verir.

    Aşırı geliştirme: Geliştirme banyosunun normalden daha fazla etkileyici olması. Geliştirme banyosunun süresini uzatmak ya da sıcaklığını yükseltmek ve çalkalamayı artırmak buna neden olur. Böylece yoğunluk ve kontrast artar, pus ve benek oluşur.

    Color Balance: Renk uygunluğunu ifade eder. Gerçek görüntü renkleriyle dijital olarak elde edilmiş renklerin uyuşması demektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü