Eğitim Sitesi

Color Balance Nedir? Color Balance Hakkında Kısaca Bilgi

Color Balance Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Color Balance:

Renk uygunluğunu ifade eder. Gerçek görüntü renkleriyle dijital olarak elde edilmiş renklerin uyuşması demektir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Kısmi Ölçüm: Fotoğraf makinesinde ışıkölçerin, ışığı kadrajın merkezi ve yakın çevresindeki % 10 - 15'lik bir alandan okuduğu, genellikle kadrajın kenarlarında fazla aydınlık ya da çok karanlık alanlar olduğunda kullanışlı olan ışık ayarı.

    Enstantane Hızı: Fotoğraf makinesinin obtüratörünün açık kaldığı ve diyaframdan gelen ışığın filmi etkilediği süre. Enstantane hızı saniyenin dilimleri ya da saniyenin katlarıyla ölçülür. Bir sonraki enstantane ayarına geçtiğinizde diyaframın açık kaldığı süre iki misli artar ya da yarıya iner.

    Asferik (Küresel olmayan) Mercek: Geleneksel modellerden daha az mercek kullanan objektiflerin bazı kusurlarını düzeltmek için kullanılan küresel olmayan yüzeye sahip optik malzeme.

    Konverter: Objektifle fotoğraf makinesi arasına takılan ve objektifin odak uzunluğunun artırılması amacıyla kullanılan araç. Bu araçlar odak uzunluğunu üzerlerinde yazılı değerlere göre iki ya da üç misli gibi değerlere yükseltirler. Bu arada görüntü kalitesinde kayba da neden olurlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü