Eğitim Sitesi

Stamen Nedir? Stamen Hakkında Kısaca Bilgi

Stamen Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Stamen:

1. Bir çiçekte mikrospor (polen) üreten yapı. İnce bir sap ve bunun ucunda bir anterden oluşur. Anterler içinde mikrosporlar üreten mikrosporangiumlar bulunur.

2. Erkek organ. Bir çiçekte başçık (anter) ve iplikçik (flamen)ten oluşan çiçek tozlarını (polen) oluşturan organ.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Stamen:

Çiçekte erkek organ.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Bentos: Göl ya da denizin dip fauna ve florası.

    Sistematik Anatomi: İnsan vücudunu sistemlere ayırarak inceleyen bilim dalıdır.

    Fotoototrof: 1. Enerjisini ışıktan ve karbonunu karbondioksitten elde ederek ihtiyacı olan organik besin maddelerini üretebilen canlılar. 2. Ototrof beslenen canlılar, karbon kaynağı olarak havadaki karbondioksit ve inorganik maddeleri kullanarak kendi besinini üretebilen canlılardır. Bu canlılar, besin üretirken kullandığı enerji türüne fotoototrof ve kemoototrof olmak üzere ikiye ayrılır. Fotoototroflar klorofil pigmentine sahip canlılardır. Klorofil ışık enerjisinin soğrulduğu ve fotosentez işleminin gerçekleştiği yerdir. Karbondioksit ve su moleküllerinden ışık enerjisi ile oksijen ve besin oluşturulmasına fotosentez adı verilir. Yeşil bitkiler, mavi-yeşil algler, bazı bakteriler, öglena bu gruba örnek verilebilir.

    Antibiyotik: 1. Herhangi bir mikroorganizma ya da bitki tarafından, başka bir mikroorganizmayı öldürmek veya çoğalmasını durdurmak için üretilen madde. 2. Mikroorganizmalar tarafından üretilen, seçici toksik özelliğe sahip ve düşük derişimlerde etki ederek hastalık yapan mikroorganizmaları öldüren veya büyümesini durduran antimikrobiyal madde.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü