Eğitim Sitesi

Ökaryot Nedir? Ökaryot Hakkında Kısaca Bilgi

Ökaryot Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Ökaryot:

1. Hücre çekirdeği ve mitokondri gibi belli bir görevi yapmak üzere sitoplazma içinde kendine özgü zarla çevrili çeşitli organeller içeren hücre veya hücrelerden oluşan organizma.

2. Zar ile çevrili gerçek organelleri bulunan hücreler.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Makrospor: Megaspor. Makrosporangiumlardan meydana gelen büyük ve dişi olarak kabul edilen sporlar. Çiçekli bitkilerde embriyo kesesine özdeştir.

    Almaş: İki veya daha çok şeyin sırayla değiştirilerek kullanılması veya kendiliğinden değişerek çalışması, keşikleme, münavebe.

    Çevre Kirliliği: İnsan sağlığına, doğal kaynaklara, ekosisteme zarar verebilecek her türlü maddenin ve enerji biçiminin etkinlik gösterebilecek düzeyde çevrede bulunma durumu.

    Klorofil: 1. Fotosentez olayında güneş enerjisini kimyasal enerjiye çeviren yeşil pigment maddesi.(renk maddesi) 2. Kloroplastın tilakoit zarı üzerinde bulunan ve çeşitli dalga boylarındaki ışığı emen yeşil renkli pigment. 3. Çeşitli dalga boylarındaki ışıkları emerek, fotosentez olayının meydana gelmesini sağlayan yeşil renkli pigmenttir (renk maddesi). 4. Fotosentez tepkimelerinde güneş enerjisini kimyasal enerjiye çeviren, yapısında Magnezyum (Mg) içeren, yeşil pigment maddesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü