Eğitim Sitesi

MEID Nedir? MEID Hakkında Kısaca Bilgi

MEID Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak MEID:

Mobile Equipment Identifier (Mobil Cihaz Tanımlayıcı), CDMA mobil aygıtların üzerinde bulunan ve yetkilendirme amacıyla kullanılan, yalnızca tek aygıtta geçerli olan kimlik numarasıdır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Telefon Müzik Çalar: Telefonunuzun müzik çaları aracılığıyla müzik zevkinizi her yere taşıyabilir ve MP3 gibi dijital müzikleri tam stereo olarak dinleyebilirsiniz. Bazı modeller bir FM vericisini veya profesyonelce ayarlanmış grafik ekolayzeri de içerir.

    Uçak Modu: Uçuş Modu olarak da bilinen bu ayar, mobil bir aygıtın kablosuz radyo alıcısı bileşenlerini devre dışı bırakarak bir uçakta diğer bazı özelliklerin güvenle kullanılmasına imkan verir.

    Görüntü Oranı (Picture Format): 4:3, 16:9, 14:9 gibi farklı görüntü oranları arasında geçiş yapmanızı sağlar. günümüz ince panel televizyonları 16:9 ekran formatına sahiptir.

    Çözünürlük (TV'de): Bir görüntünün barındırdığı ayrıntı miktarına karşılık gelen çözünürlük, dijital görüntülemede piksel cinsinden ifade edilir. Çözünürlük yükseldikçe ayrıntı seviyesi de yükselir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü