Eğitim Sitesi

Greensomes Nedir? Greensomes Hakkında Kısaca Bilgi

Greensomes Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Greensomes:

Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu oyun iki eşli dört kişiyle oynanır. Dört oyuncu da bütün çukurlarda tee’den kendilerinin ilk vuruşlarını yaparlar. En iyi vuruş yapan eşlerin topuyla oyun başlatılmış olur. İkinci vuruşlar diğer eşler tarafından aynı topla yapılır ve sıra ile oynamak kuralı ile 18 çukur tamamlanır. Bu oyun üç şekilde Matchplay, Strokeplay, Stableford Bogey sistemlerine göre oynanılabilir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Spin: Topun kendi etrafında dönmesidir. 3 adet spin şekli mevcuttur: top-spin hareketinde top öne doğru döner, back-spin hareketinde top arkaya doğru döner, side-spin hareketinde top saat yönünde veya saat yönünün tersinde yana doğru döner.

    Reading The Course: Oynanacak çukurun en mükemmel şekilde tamamlanmasını sağlamak amacıyla, vuruş süresince topun izleyeceği yolla ilgili saha durumunu iyice inceleyerek vuruş taktiklerinin sağlıklı bir şekilde belirlenmesidir.

    Blind Shot / Lınd Hole: Oynanan çukurun bayrağı, teen ground ya da fairway'in başlangıç kısımlarından görülemiyorsa bu şekildeki çukurlara blind hole adı verilir. Bu bayrağı görmeden yapılan vuruşlara da blind shot denir.

    Ace: Topun deliğe bir vuruşta sokulmasıdır. Buna aynı zamanda hole "in one" da denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü