Eğitim Sitesi

Ace Nedir? Ace Hakkında Kısaca Bilgi

Ace Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Ace:

Topun deliğe bir vuruşta sokulmasıdır. Buna aynı zamanda hole "in one" da denir.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak ACE:

Anjiyotensin dönüştürücü enzim için kullanılan kısaltma.

 

Tenis Terimi Olarak Ace:

Servis topuna rakip oyuncunun dokunamaması sonucu sayı olma-sı.

 

Voleybol Terimi Olarak Ace:

Servisle atılan topa müdahale edilememesi sonucu rakip yarı alana değmesi.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Fringe / Arpon: Green’i çevreleyen çim şerididir. Bunun çim boyu, fairway çiminden biraz daha kısa, green çiminden biraz daha uzundur. Buna aynı zamanda apron ve semigreen adı da verilir. Green’in etrafındaki çimlerdir.

    Score Board / Score Card: 18 çukur için vuruşların işlendiği, her bir çukur için parların ve uzaklıkların gösterildiği, önceden hazırlanmış basılı karttır.

    Greensomes: Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu oyun iki eşli dört kişiyle oynanır. Dört oyuncu da bütün çukurlarda tee’den kendilerinin ilk vuruşlarını yaparlar. En iyi vuruş yapan eşlerin topuyla oyun başlatılmış olur. İkinci vuruşlar diğer eşler tarafından aynı topla yapılır ve sıra ile oynamak kuralı ile 18 çukur tamamlanır. Bu oyun üç şekilde Matchplay, Strokeplay, Stableford Bogey sistemlerine göre oynanılabilir.

    Water Hazard: Su engeli, deniz, göl, havuz, dere, hendek, yüzeysel drenaj kanalları ya da (içlerinde su bulunsun ya da bulunmasın) diğer açık su yatakları ve benzerleridir. Su engelinin sınırları dikey olarak aşağıya ve yukarıya doğru uzanır. Su engelinin sınırlarını belirleyen takoz ve çizgiler engelin içinde sayılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü