Eğitim Sitesi

Finansal Rasyolar Nedir? Finansal Rasyolar Hakkında Kısaca Bilgi

Finansal Rasyolar Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Finansal Rasyolar:

İşletme faaliyetlerinin ortaya çıkardığı fon ihtiyacının saptanması, işletmenin finansal yapısının ne derece sağlam olduğunun anlaşılması amacıyla kullanılan finansal analiz araçları. Rasyo iki değerin birbirine olan oranı demektir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Inspection Trip: Denetleme gezisi

    Turizm Gelirlerinin Çarpan Etkisi: Turizm gelirlerinin çarpan etkisi, turizm sektöründe elde edilen her bir birim gelirin ekonomi içinde el değiştirerek diğer kişi ve işletmeler için yaratmış olduğu miktarın başlangıçtaki miktara oranlanmasıyla elde edilir. Elde edilen katsayı turizm gelirlerinin çarpan katsayısı olarak ifade edilir. Çarpan katsayısı ekonomide turizmin fazladan ne kadar gelir yarattığını ya da turizm gelirlerinin ne kadar etkin olduğunu ölçmek için kullanılır.

    Cost And Freight (CF): Satıcının malı belirli bir noktaya kadar taşımayı taahhüt ettiği ve malın fiyatına taşıma giderlerinin da dâhil olduğu bir alım-satım biçimi. CF satışlarda satıcı sigorta giderlerini ödemekle yükümlü değildir.

    Oda Doluş Oranı: Oda doluş oranı bir dönemde satışa arz edilen oda sayısı ile fiili oda satışı arasındaki orandır. Oda Doluş Oranı =Satışa arz edilen oda sayısı/Satılan oda sayısı

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü