Eğitim Sitesi

Filogeni Nedir? Filogeni Hakkında Kısaca Bilgi

Filogeni Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Filogeni:

Bir organizma grubunun tüm evrimsel tarihi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Takson: 1. Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan, belirli bir bir hiyerarşide düzenlenmiş olan basamakların ortak adı. 2. Filogenetik sınıflandırmada canlılar, tür ile başlayan ve âlem ile sonlanan 7 farklı kategoride gruplandırılır. Belirli bir kategoriye dâhil olan ortak özelliklere sahip bireylerin oluşturduğu topluluğa takson denir.

    Eksik Çiçek: 1. İşlevsel erkek organı ya da işlevsel dişi organı olmayan çiçek. 2. Bir çiçekte çanak yaprak, taç yaprak, erkek ve dişi organdan bir ya da birkaçının eksik olmasına eksik çiçek denir. Örnek: Söğüt, kavak, ceviz ve fındık.

    Nişasta: Çok sayıda glikozun özel bağlarla birleşmesinden oluşmuştur. Şekerin bitkilerdeki depo şeklidir. Nişasta, ayıracı olan iyot çözeltisi ile mavi renge boyanır. Suda çözünmeyen kompleks bir karbonhidrattır.

    Sporla Üreme: Bakteri, mantarlar, sıtma mikrobu ve çiçeksiz bitkiler özel üreme hücresi olan sporla çoğalırlar. Spor, olumsuz koşullara dayanıklı, kalın bir örtüyle çevrili, özelleşmiş üreme hücreleridir. Sporların döllenme olmadan uygun şartlarda gelişip, yeni bir canlıyı meydana getirmesi olayına sporla üreme denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü