Eğitim Sitesi

Sporla Üreme Nedir? Sporla Üreme Hakkında Kısaca Bilgi

Sporla Üreme Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sporla Üreme:

Bakteri, mantarlar, sıtma mikrobu ve çiçeksiz bitkiler özel üreme hücresi olan sporla çoğalırlar. Spor, olumsuz koşullara dayanıklı, kalın bir örtüyle çevrili, özelleşmiş üreme hücreleridir. Sporların döllenme olmadan uygun şartlarda gelişip, yeni bir canlıyı meydana getirmesi olayına sporla üreme denir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Alkalilettirme: Baz ilave etmek.

    Turgor Basıncı: 1. Bir bitki hücresinin osmosla su alarak şişmesi ve sitoplazmanın çepere basınç yapmasıyla belirlenen hücre içi basınç. Bu basınç hücre içine daha fazla su girmesini önler. 2. Bitki hücrelerinin saf suya konması ve su alarak şişmesi sonucu suyun hücrenin çeperine uyguladığı basınç.

    Pinositik Cep: Pinositoz (içme), büyük moleküllü sıvı maddelerin enerji harcanarak hücre içine alınmasıdır. Bu olayda yalancı ayak oluşturulmaz. Sıvı moleküller hücre zarına değdiğinde zar içeri doğru çöküntü yapar, oluşan bu çöküntüye pinositik cep denir.

    Virüs: 1-Sadece içine girdiği bir başka hücre içinde yeniden üreyebilen ve hücresel yapısı olmayan canlı. Virüsler bir protein kılıfı içindeki nükleik asitlerden ibarettir. Bazılarınınsa basit bir zarı vardır. Virüsler çoğalmak için, içine girdikleri hücrenin sentezleme yeteneğinden yararlanır. 2-Nükleik asitten oluşan bir merkeze ve bunu etrafında bir protein kılıfına sahip küçük enfeksiyon etkenli nesne. Konukçu bir hücre içinde çoğalabilir ve mutasyona uğrayabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü