Eğitim Sitesi

Takson Nedir? Takson Hakkında Kısaca Bilgi

Takson Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Takson:

1. Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan, belirli bir bir hiyerarşide düzenlenmiş olan basamakların ortak adı.

2. Filogenetik sınıflandırmada canlılar, tür ile başlayan ve âlem ile sonlanan 7 farklı kategoride gruplandırılır. Belirli bir kategoriye dâhil olan ortak özelliklere sahip bireylerin oluşturduğu topluluğa takson denir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    ART (Yardımcı Üreme Teknolojileri): Yumurtalıktan döllenmemiş yumurtayı alıp, vücut dışında bir sperm ile birleştirdikten sonra döllenmiş yumurtayı ya da yumurta-sperm karışımını, gelişimin gerçekleşebilmesi için dişi üreme kanalında uygun bir yere yerleştirilmesini içeren birkaç işlemden herhangi biri.

    Monera: Gerçek bir çekirdek ve plastidlerden yoksun eşeysel üremenin çok ender olduğu ya da hiç olmadığı bakteriler ve mavi-yeşil algler gibi en basit mikroorganizmaları içeren bir sistematik grup.

    Dihibrit Çaprazlama: 1. İki lokustaki alleller bakımından farklılık gösteren ebeveynlerin çaprazlanması. 2. İki karakter yönüyle melez olan iki bireyin çaprazlamasına dihibrit çaprazlama denir. Dihibrit çaprazlama, iki monohibrit çaprazlamanın birlikte yapılması anlamına da gelir.

    Zoospor: 1. Eşeysiz olarak üretilen kamçılı ve hareketli spor. Alglerde ve mantarlarda, herhangi bir yüzücü spor. 2. Bir hücreli algler ve mantarlarda kamçılı, hareketli eşey hücresi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü