Eğitim Sitesi

Dormansi Nedir? Dormansi Hakkında Kısaca Bilgi

Dormansi Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Dormansi:

Bazı bitkilerin tohumları, kışı kar altında, soğukta geçirir. Büyüme ve gelişmenin askıya alındığı metabolik hızın çok düşük olduğu durgunluk hâline dormansi denir. Tohumlarda da kışın dormansi durumu görülmektedir.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Dormansi:

Herhangi bir organ ya da organizma da metabolik faaliyetlerin belirli bir dereceye kadar ve belirli bir süre azalması olayıdır. Özellikle tohumların dormansisi önemlidir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Sporla Üreme: Bakteri, mantarlar, sıtma mikrobu ve çiçeksiz bitkiler özel üreme hücresi olan sporla çoğalırlar. Spor, olumsuz koşullara dayanıklı, kalın bir örtüyle çevrili, özelleşmiş üreme hücreleridir. Sporların döllenme olmadan uygun şartlarda gelişip, yeni bir canlıyı meydana getirmesi olayına sporla üreme denir.

    Vejetasyon: 1. Bitkinin tohumdan gelişip tekrar tohum verecek hale gelene kadar geçen dönemi. 2. Bir yerdeki ekolojik koşullara bağlı olarak oluşan bitki örtüsü. 3. Bitkilerin sınıflandırılmasındaki, yöreleri gözetmeksizin fizyonomik ve ekolojik bakımdan bir bölgedeki bitki örtüsü. Bir yerdeki ekolojik koşullara bağlı olarak bulunan bitki örtüsü.

    Biyoloji: 1. Bitki ve hayvanların köken, dağılım, yapı, gelişim, büyüme ve üremelerini inceleyen bilim dalı, dirim bilimi. 2. Biyoloji; canlıları, bunların özelliklerini, yapı ve işlevlerini, canlı ve cansızlarla etkileşimlerini bilimsel yöntemlerle inceleyen bilim dalıdır. Biyolojiyle ilgili çalışmalar yapan bilim insanları biyolog olarak adlandırılır.

    Soğukkanlı Canlılar: 1. Vücut sıcaklığı ortam sıcaklığına göre değişen canlılar. 2. Çevredeki sıcaklık değişimlerine karşı vücut sıcaklığını sabit tutabilme yeteneği olmayan canlılara ise soğukkanlı canlılar denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü