Eğitim Sitesi

Borsa Fiyatı Nedir? Borsa Fiyatı Hakkında Kısaca Bilgi

Borsa Fiyatı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Borsa Fiyatı:

Borsada belirli kurallara göre işleyen organize pazarlarda işlem gören menkul kıymetlerin, borsadaki arz ve talep koşullarına göre oluşan fiyatıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Kupon: Hisse senedi sahiplerinin bazı ortaklık haklarının (karpayı, bedelli/bedelsiz sermaye artırımına katılma hakları) kullanımını teminen hisse senetleri üzerinde bulunan ve sistematik olarak numaralandırılmış kıymetli evraktır.

    Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar (FAVÖK): Bir şirketin finansal performansını ölçmek; şirketler ve sektörler arasındaki karlılığı değerlendirmek amacıyla kullanılan finansal veri.

    Menkul Kıymet Ödünç İşlemleri: Aracı kuruluş ile müşteri arasında düzenlenen sözleşmede belirlenen esaslar dahilinde, ödünç veren taraftan açığa satış amacıyla ödünç alan tarafa, belirli bir dönem için menkul kıymetlerin verilmesi ve aynı cins menkul kıymetlerin mislen geri alınmasını ifade eder.

    Varlığa Dayalı Menkul Kıymet: Kuruluşların kendi ticari işlemlerinden doğmuş alacakları karşılığında ihraç edebilecekleri kıymetli evraktır. Tüketici kredileri, konut kredileri, ihracat işlemlerinden doğan alacaklar söz konusu işleme konu olabilecek alacak türlerindendir. Bankalar varlığa dayalı menkul kıymet satarak alacaklarını daha önceden paraya çevirebilmektedir. (Asset Backed Security)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü