Eğitim Sitesi

Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) Nedir? Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) Hakkında Kısaca Bilgi

Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar (FAVÖK):

Bir şirketin finansal performansını ölçmek; şirketler ve sektörler arasındaki karlılığı değerlendirmek amacıyla kullanılan finansal veri.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Açık: Bütçe veya ödemeler dengesinde negatif balanstır.

    Piyasa Yapıcılığı Sistemi (Primary Dealer): Birincil piyasa işlemlerinde etkinliği artırmak, ikincil piyasaların işleyişini kolaylaştırmak amacı ile, hazine veya merkez bankalarının, borçlanma senedi ihracı (ihale), döviz müdahalesi türü işlemlerinde sadece belli kriterlere göre seçtiği banka ve diğer bazı kuruluşları taraf kabul ettiği bir sistemdir. Piyasa yapıcısı adı altında seçilen kuruluşlar, ikincil piyasalarda aralıksız işlem yapmak, kotasyon vermek, bir ihracın belli bir miktarını satın almak gibi yükümlülüklere sahiptir.

    Teminat Tamamlama (Margin call): Açılan pozisyonun tersine piyasa hareketi sonrası pozisyonun performansını garanti etmek için satımcı veya brokerin ek fonlar veya başka teminatlandırabilir enstrümanlar talep etmesine verilen tanımlamadır.

    TEFE: Geçmişte piyasada oluşmuş çeşitli verilerin, bilgisayar ve grafikler yardımıyla geleceği tahmin etmede kullanıldığı bir değerleme yöntemidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü