Eğitim Sitesi

Ashâbı Kehf Nedir? Ashâbı Kehf Hakkında Kısaca Bilgi

Ashâbı Kehf Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ashâbı Kehf:

Kur'an-ı Kerîm'in onsekizinci suresinde anlatılan ve sureye adını veren bu olay, Allah inancına sırt çevirip putperestliğe saplanan kavimlerini terkederek şehirden ayrılan ve bir mağaraya sığınan hâlleriyle insanlara ahiret inancı ve ölümden sonra dirilme.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Fitre (Sadaka-i Fitr): 1- Ramazan Bayramına kavuşan ve dinen zengin sayılan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için fakirlere vermeleri gereken belli miktarda mal ya da paradır. 2- Ramazan ayında maddi durumu iyi olan Müslümanların ALLAH'a bir şükür borcu olarak fakirlere vermesi gereken sadakaya; sadaka-i fitr yada fitre denir. Fitre vermek vaciptir yani ,yerine getirilmesi, yapılması gereken bir ibadettir. 3- Fıtır sadakası; Ramazan Bayramı dolayısıyla fakirlere verilmesi veya zekâtın masraf edilecek yerlerinde harcanması gereken yaklaşık 3 kilogram buğday, arpa, pirinç veya mısır gibi yiyecek maddesi ya da onlardan birinin tutarı miktarındaki nakit para.

    Kıdem: Allah'ın Kıdem Sıfatı: Yüce Allah'ın varlığının evveli ve başlangıcının olmaması demektir. O, ezelidir; O'nun var olmadığı bir an bile düşünülemez. Varlığı, zatının gereği olan Yüce Allah'ın bu varlığının ezelî olması, evveli ve sonunun olmaması vâcibtir. Varlığında başlangıç ve sonu olanlar, ancak yaratıklardır.

    Fetva: 1. Şer'î hükümlerde müçtehidin belirttiği görüş. Herhangi bir işin dîne (İslâmiyet'e) uygun olup olmadığına dâir müftî tarafından verilen cevap. 2. İslam hukuku ile ilgili bir sorunun dinsel hukuk kurallarına göre çözümünü açıklayan belge.

    Cami (Mescid): Müslümanların toplu halde veya tek başına namaz kılıp, ibadet ettikleri umuma açık mübarek mekanlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü