Eğitim Sitesi

Metraj Nedir? Metraj Hakkında Kısaca Bilgi

Metraj Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Metraj:

1. Metreleme, metre ile ölçme.
2. İhale kapsamında işin yapılan bir bölümü işin iş kalemlerine (pozlara) ayrılmış olarak miktarlarının hesaplandığı cetveldir.

 

Tekstil-Dokumacılık Terimi Olarak Metraj:

Şablon halindeki kalıpların, düz iplik yönü, desen çizgisi ve tüm kumaş özellikleri dikkate alınarak kumaşa yerleştirilmesi.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Metraj:

Şablon halindeki kalıpların, düz iplik yönü, desen çizgisi ve tüm kumaş özellikleri dikkate alınarak kumaşa yerleştirilmesi.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Lake Kapı: Halk arasında bilinen "Lake Kapı" tabiri aslında kapının kalitesini değil, boyanın özelliğini yansıtmaktadır.İster ahşap kapı olsun, ister amerikan kapı olsun lake boya uygulaması yapılabilir. Ancak lake boyaların fiyatının yüksek olmasından dolayı amerikan kapılarda yoğunlukla panel kapı boyası olarak tabir edilen ekonomik boyalar kullanılır ki kalitesi oldukça yüksektir ve uzun yıllar dayanım sağlar. Görünüm olarak lake boyadan farkı ise parlak değil mat olmasıdır.

    Dönüşlü Merdiven: Aynı doğrultuda olmayan en az iki merdiven kolundan oluşan merdivenlerdir. Sahanlık yerine dönüş yapmaya imkan veren konik hazırlanmış basamaklar bulunur.

    Loder: Yüklenici, kepçe.

    Vidanjör: Septik çukurlarının suyunu boşaltan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü