Eğitim Sitesi

Mehdi Nedir? Mehdi Hakkında Kısaca Bilgi

Mehdi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Mehdi:

İslam inancında ve diğer büyük dinlerde kıyametten önce ortaya çıkarak Dünya'ya adalet dağıtacağına inanılan kurtarıcıdır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Örgün Eğitim: Kişilerin iş ve meslek kollarında çalışmaya başlamadan önce okul ya d aokul niteliği taşıyan kuruluşlarda , genel ve özel bilgiler yönündenyetişmelerini sağlamak amacıylabelli yasalara göre düzenlenen eğitim.

    Reform: 1. XVI. yüzyılda Batı Kilisesi'nde gerçekleşen dinsel devrim. Siyasal, iktisadi ve toplumsal etkileriyle Hristiyanlığın üç ana kolundan biri olan Protestanlığın ortaya çıkmasına yol açmıştır. 2. Kelime Anlamı olarak toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişiklik ve iyileştirmelerdir. Terim anlamı olarak ise Reform, 15. ve 17. yüzyıl boyunca tüm Avrupa'yı etkileyen Katolik Kilisesi' ne karşı yapılmış dinsel bir harekettir. Düşünmeyi ve düşünerek ortaya çıkan özgür düşünceleri reddederek sadece kilisenin dediklerinin doğru olduğunu kabul eden düşünce sistemine skolastik düşünce adı verilmiştir. Reform, aslını bozmadan yeniden şekil verme, düzenleme anlamına gelen bir kavramdır.

    Ecnebi: Başka devlet uyruğunda olan (kimse), yabancı.

    Hurafe: Dine sonradan girmiş yanlış inanç.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü