Eğitim Sitesi

Hurafe Nedir? Hurafe Hakkında Kısaca Bilgi

Hurafe Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Hurafe:

Dine sonradan girmiş yanlış inanç.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Hurâfe:

Akla ve ilme aykırı olan ve hiçbir temeli bulunmayan batıl inançlar ve uygulamalardır. Dine sonradan girmiş uydurma, boş inanç. Çarpık davranış biçimlerini ifade eden hikâyeler.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Hurafe:

Dine sonradan girmiş yanlış inanç.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Hurafe:

1. Batıl dinlerden ve halk arasında uydurulan masallardan kalma aslı esası olmayan inanışlar. Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in sünnetiyle çatışma hâlinde olan her türlü düşünce, inanç, davranış ve bidat.

2. Dine sonradan girmiş yanlış, batıl inanç.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Bayındır: Yer için gelişip güzelleşmesi, yaşayış koşullarının uygun bir duruma getirilmesi için üzerinde çalışılmış, bakılıp güzelleştirilmiş olan, bakımlı.

    Acemi Ocağı: 1. Osmanlı Devleti'nde Kapıkulu askerlerinin ilk eğitildikleri kurumdur. I. Murat Devri'nde Gelibolu'da kuruldu. Önceleri savaş tutsaklarından seçilenler ocağa alınırken, XV. yüzyılda I. Mehmet (Çelebi) zamanında özellikle Rumeli'den devşirilen Hristiyan çocukları alınmaya başlandı. Bundan sonra kurum Acemi Oğlanlar Ocağı adını aldı. Esas olarak, Osmanlı ordusu Kapıkulu birliklerinin asker gereksinmesini karşılayan temel eğitim kurumudur. Askerlik, matematik, okuma-yazma ve dinsel konularda eğitim görürlerdi. İyi huylu, akıllı ve yakışıklı olanlar devlet memuru olarak yetiştirilmek üzere saray içinde öğrenim yapan Enderun Mektebi'ne alınırlardı. 2. Tutsaklardan ya da devşirme yoluyla Hıristiyanlardan toplanan gençlerin yeniçeri olarak yetiştirilmeleri için eğitim gördükleri ocak. 3. Osmanlılarda kapıkulu eri yetiştirmek için kurulan bir tür okul.

    Raca: Hintlilerde merkezî otoritenin olmaması nedeniyle kurulan küçük devletleri yöneten kişi.

    Alpagu: Alpagut da denir. Göktürk'lerde yiğit, kahraman. Düşmana saldıran, yakalanmayan asker veya subay. Bir subay rütbesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü