Eğitim Sitesi

Kredi Geçmişi Nedir? Kredi Geçmişi Hakkında Kısaca Bilgi

Kredi Geçmişi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kredi Geçmişi:

Bir kişi veya şirketin gelir, ödenmemiş borçlar veya mali yükümlülükler veya her türlü mahkeme hükümlerini içeren mali geçmiş belgesi.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Forward İşlemleri: Döviz piyasalarında gerçekleştirilen vadeli işlemlerdir. Para birimleri gelecekteki bir tarihte değiştirilmek üzere yapılan kontrata dayanır.

    Parite: 1- Karşılıklı ilişkilerde iki tarafın birbirine eşit olması, herhangi bir uyuşmazlığın bir sorunun çözümünde tarafların eşit temsili ilkesi. 2- Aynı değerde olmayan çeşitli ülke paralarının kambiyo değerleri bakımından ve karşılıkları olan altına oranları açısından eşit olmaları, farklı ülke paralarının muadil kıymetleri, iki ülkenin ulusal para birimleri arasındaki dönüşüm haddi. 3- Fiyat eşitliği anlamlarında kullanılır. 4- Bir ülkenin parası esas alınarak diğer ülke parasının bu esas alınan ülke parası karşısındaki değeridir.

    Yatırım Bankaları: Mevduat toplama yetkisi olmayan, geniş bir şube ağının olmaması nedeniyle bankacılık hizmet ürünlerinin tamamını sunamayan ve ticaret bankalarına kıyasla ticarî faaliyetleri kısıtlı olarak yerine getirebilen bankalar.

    OPEC: Petrol ihraç eden ülkeler teşkilatı (Organisation of Petroleum Exporting Countries). 1960 yılının eylül ayında, İran, Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt, Venezuela ve Katar, Caracas'ta bir araya gelerek OPEC'i oluşturmuştur. Amaç, ham petrol fiyatına istikrar kazandırmak, petrol ihraç politikalarını koordine etmektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü