Eğitim Sitesi

2G Nedir? 2G Hakkında Kısaca Bilgi

2G Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak 2G:

İkinci kuşak mobil iletişim teknolojilerine verilen kısaltma. Dünyanın farklı yerlerinde farklı sistemler içermesine karşın ikinci kuşağa dâhil olan GSM küresel anlamda hâkim durumda.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    SecurDisc™: SecurDisc™'in yüksek kapasiteli veri depolama ve verileri dijital olarak denetleme özellikleri, profesyonel ve özel verilerin güvenle korunup paylaşılmasını sağlar.

    HSCSD: High Speed Circuit Switched Data (Yüksek Hızlı Devre Anahtarlı Veri) olarak da bilinen bu yazılım, veri transferini hızlandıran "bundling" (gruplandırma) sürecini etkinleştirir.

    Tepki süresi (ms): Yanıt süresi ve Tepkime süresi olarak bilinen ms ile ölçülen bir özelliktir ve ekrana gelen görüntü ile bir sonraki gelecek olan görüntü arasındaki zaman farkıdır. Bu zaman farkı ne kadar az olursa görüntü o kadar net ve düzgün bir biçimde yansır. Eski tip dediğimiz CRT yani tüplü monitör teknolojisinde bu sıfıra yakın hatta bazı markalarda sıfırdır. Lcd televizyonlarda tepkime süresi için; 8, 6, 5, 3 gibi süreler vardır. Yani saniyenin binde (1000′de ) 8′i, 5 i, 3′ü gibi süreler kastedilir. Bu zaman farkı ne kadar az olursa, görüntü daha rahat bir geçiş sağlar. Özellikle LCD televizyonunuza bir oyun konsolu bağlayacaksanız mümkün oldukça düşük tepkime süresine sahip bir televizyon almalısınız.

    Polifonik Melodi: Bir çağrının geldiğini bildiren polifonik melodiler, standart monofonik seslere göre çok daha karmaşık ve eğlenceli melodiler sunarlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü