Eğitim Sitesi

HSCSD Nedir? HSCSD Hakkında Kısaca Bilgi

HSCSD Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak HSCSD:

High Speed Circuit Switched Data (Yüksek Hızlı Devre Anahtarlı Veri) olarak da bilinen bu yazılım, veri transferini hızlandıran "bundling" (gruplandırma) sürecini etkinleştirir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    GPS (Global Positioning System): Küresel Konumlandırma Sistemi. Dünya etrafında bir yörünge izleyen 24 uydu yoluyla dünya üzerindeki çok küçük şeylerin bile yerini belirlemeyi mümkün kılan sistem. Doğruluk derecesi 10 ile 100 m arasında bir farkla değişiyor.

    Smart Tv: Yeni bir televizyon teknolojisi değil mevcut LED, LCD, Plazma gibi TV'lere eklenen yeni bir özelliktir. Smart TV'nin en önemli iki farkı vardır .Bunlar ; İletişim sistemine sahip olması ve bu sayede internete girebilmesi, özel geliştirilmiş uygulamalara sahip olabilmesidir.

    Yanma Sorunu (Burn-in, İz): LCD TV’lerde izlenilen TV kanalındaki logo veya uzun süre duran sabit görüntüler, kanal değiştirilse dahi ekranda geçici veya ömür boyu kalıcı gölgelenmeler oluşturur. Ne yazık ki üreticiler TV logolarının yanma (burn-in) sorunlarına dahi garanti vermemektedirler.

    Tuner: TV yayınlarının alması için cihazlara eklenen parçalara verilen genel ad. Bilgisayar ekranları tuner sahibi olmadığı için TV yayınlarını oynatamazlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü