Eğitim Sitesi

Zoom Objektif Nedir? Zoom Objektif Hakkında Kısaca Bilgi

Zoom Objektif Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Zoom Objektif:

Belirli alt ve üst sınırlar içindeki tüm odak uzunluklarına sahip olabilen objektif türü; zoom objektif.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    ZLR (Zomm Lens Reflex): Olympus'un bazı kameralarında kullandığı bir teknolojiyi ifade etmektedir. SLR tip kameralar değişebilen objektifler kullanırken ZLR tip kameralar değiştirilemeyen zoom objektifler kullanır.

    Odak Uzaklığı: Merceğin optik merkezi ile film yüzeyi arasındaki uzaklıktır. Odak uzaklığı, objektifin büyütme oranı ile kapsadığı alanı belirlemektedir.

    Vektörel çizim: Bir görseli oluşturan çizgilerin başlangıç ve bitiş noktaları olan (matematiksel koordinatları olan noktaların birbirine bağlanmasıyla oluşan) çizim yöntemi.

    Obtüratör(Örtücü): 1- Poz süresini ayarlamaya yarayan mekanizmadır. Işığın film üzerine düşmesini sağlamak üzere açılır ve pozlama sağlandığı zaman kapanır. Objektifin içerisinde ya da filmin önünde bir perde şeklinde olabilir. 2- Film düzlemine ulaşacak olan ışık miktarının filmi ne kadar süre ile etkileyeceğini belirleyen mekanik parça. Saniyenin kesirleri ile ifade edilirler. (T, B, 1 saniye, 1/2sn , 1/4sn, 1/8sn, 1/15sn, 1/30sn, 1/60sn, 1/125sn, 1/250sn, 1/500sn, 1/1000sn ...)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü