Eğitim Sitesi

Vektörel çizim Nedir? Vektörel çizim Hakkında Kısaca Bilgi

Vektörel çizim Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Vektörel çizim:

Bir görseli oluşturan çizgilerin başlangıç ve bitiş noktaları olan (matematiksel koordinatları olan noktaların birbirine bağlanmasıyla oluşan) çizim yöntemi.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    File Format: Dosya formatı demektir. Mesela resim dosya formatlarından TIFF, JPEG, BMP yi örnek verebiliriz. Ses veya video görüntülerinin de kendilerine göre dosya formatları vardır.

    Deklanşör kablosu: Fotoğraf çekerken deklanşöre basıldığında doğabilecek titreşimleri yok etmek ya da deklanşöre uzaktan kumanda edebilmek amacıyla kullanılan esnek ve bükülebilen tek biçimindeki deklanşör.

    AZ: Otomatik zoomlama.

    Balıkgözü Objektif: 1- Düz çizgilerin kıvrılması şeklinde bir bozunmaya yol açan çok geniş açılı objektiflerdir. Balıkgözü objektifler, fotoğrafın bir ucundan diğer ucuna dairesel bir görüntüde 180 derecelik bir açıyı kapsayarak, genelde tüm görüş alanının çekilebilmesine olanak vermektedirler. (fish-eye lens) 2- Çoğu zaman görüş açısı 100º nin üzerindeki geniş açılı (çok kısa odak uzunluklu) objektiflere verilen genel ad. Bu objektiflerin kimileriyle 180º görüş açısı elde edilebilmektedir. Bu tür objektiflerin verdikleri görüntüde ise aşırı bir görüntü bozulması (dairesel görüntü) söz konusudur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü