Eğitim Sitesi

Z Profili Nedir? Z Profili Hakkında Kısaca Bilgi

Z Profili Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Z Profili:

Yerinde yapılan sandviç sistem kaplamaların ara katman (ısı yalıtım gibi) mesafelerini oluşturmak ve bu aralıkları çatı bütününde korumak için kullanılan mesafe ve bağlantı elemanlarıdır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Laminat Tezgah: Formaica ve Wilsonart gibi markalarda plastik kaplama sentetik malzemeden üretilen lamine tezgahlar temizlemesi kolay pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Boyuta uygun kesilen parçalar cilalanabilir. Renk alternatifi mevcuttur. Bakımı kolay ve dayanıklıdır.

    Masif Ahşap Parke: Diğer tüm zemin uygulamalarından farklı olan masif parke, doğrudan %100 doğal ahşap tabakaların zemine uygulanmasıyla elde edilen döşeme kaplamasıdır. Gerçek doğal malzeme kullanılması hem mükemmel bir görünüm sağlar hem de mekana ahşaba özgü bir sıcaklık duygusu kazandırır. Üzerinde 6 mm sistre payı olması sebebiyle uzun seneler boyunca sağlıklı yapısını ve ilk günkü görünümünü korur. Maliyeti, özellikle uzun boylarında, laminat ve lamine parkeye nazaran daha yüksektir. Uzun ömürlü olması, ısı ve ses izalosyonu sağlaması, sistre olabilmesinden dolayı masif parke günümüzde de sıklıkla kullanılmaya devam etmektedir. Masif parke uygulamalarında farklı ağaç cinsleri (meşe, iroko, merbau vb..), farklı kalite sınıfları ve farklı cila alternatiflerinden yararlanılmak suretiyle çok büyük bir renk ve görüntü çeşitliliği sunulabilmektedir. Basit döşeme tahtasından başlayıp günümüzde lazer tekniği ile işlenmiş parkeye kadar uzanan masif parkenin ömrü uygulandığı binanın ömrü ile eşdeğerdir. Başlıca parke döşeme şekli olarak; balıksırtı, düz, kare ve hasır döşeme şekilleri sayılabilir. Parkeler zemine özel yapıştırıcılarla bağlanarak döşenir. Zemin üzerine kadronlar döşenerek parkeler çiviyle kadronlara bağlanarak ta döşenebilir.

    Akrilik Halı: Akrilik elyaftan dokunan halı çeşidi. Akrilik, yapay elyaflar arasında yüne en çok benzeyen elyaf çeşididir.

    Badana: Esas olarak, kireç ile suyun karıştırılması ile elde edilir. İç cephe dekorasyonu için kullanılır. Yıkamaya karşı dayanıklı değildir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü