Eğitim Sitesi

Yatay E-Ticaret Nedir? Yatay E-Ticaret Hakkında Kısaca Bilgi

Yatay E-Ticaret Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Yatay E-Ticaret:

Birbirinden bağımsız farklı kategorilerdeki ürün veya hizmeti satışa sunan e-ticaret sitelerine yatay e-ticaret sitesi denir. Yatay e-ticaret siteleri çoğunlukla çok fazla ve farklı kategorilerde ürünlere sahip oldukları için geniş bir hedef kitleye hitap ederler.

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Güvenilir üçüncü kuruluş, kurum veya kişi-GÜK: Bir çeşit onay kurumu. Onay kurumlarının yaptığı gibi kişilerin kimliğini güvenli olarak belirleyip, elektronik kimlik belgelerini hazırlamaya ve anahtar yönetimini sağlamaya ek olarak, kişilerin gizli anahtarlarını çok güvenli bir ortamda saklayan ve gerektiğinde yargı kararıyla yetkili makamlara veren kuruluş. (trusted third party-TTP)

    Veri: Bilginin, iletişim, yorum, ya da işlem için uygun olarak formüle edilmiş şekilde gösterilmesi.

    Sayısal imza: Elektronik ortamdaki yazışmalara eklenen, yazıyı gönderenin kimliğini ve gönderilen yazının iletim sırasında bozulmadığını kanıtlamaya yarayan bölüm. Sayısal imza, yazının içeriğine ve imzalayanın gizli anahtarına bağlı bir kriptografik yöntemle atıldığı için, sayısal imzanın doğrulanmasında, imzayı atanın açık anahtarı kullanılır. (digital signature)

    Mesaj rehberi: İsimlendirilmiş, tanımlandırılmış ve tarif edilmiş mesaj tiplerinin listesi. (Message directory)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü