Eğitim Sitesi

Valör Nedir? Valör Hakkında Kısaca Bilgi

Valör Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Valör:

1- Renk değerleri. Bir tonun göreceli şiddeti veya bir tona ait kuvvet. Bir tondaki ışık ve gölgelerin derecesinin getirdiği fark.

2- Bir rengin en açığından en koyusuna kadar olan dereceleri.

 

Hukuk Terimi Olarak Valör:

Bankacılıkta, faizin fiili olarak hesabına esas alınan tarihe valör denir. Bankadan çekilen para için aynı günün, yatırılan para için tahsil edilen tarihi izleyen ilk iş günü valör olarak kabul edelir.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Valör:

Genişleyen parça.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Valör:

Bir rengin en koyusundan en açığına kadar olan ton dereceleri.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Albüm: Herhangi bir konuyla ilgili kısa açıklamalar verilerek resimler basılmış olan kitap.

    Kübizm: 1. 1907'de Paris'te Picasso ve Braque öncülüğünde oluşan akım. Bu iki sanatçının yapıtlarını, küplerden oluşan bireşimler olarak yorumlayan eleştirmen Louis ve Veauxcelles akıma kübizm adını vermiştir. 2. Plastik sanatlarda özellikle resim ve heykelde kompozisyonu meydana getiren nesneleri ve canlı varlıkları doğadaki görünümleri ile değil, parçalanmış geometrik şekillerle ifade eden sanat akımı. 3. Doğa görünüşlerinin geometrik parçalanmaya tabi tutup, tablo yüzeyini doğa unsurlarından kurtararak yeniden inşa etme anlayışı.

    Performans: Başarım.

    Gölge-Işık: Batı sanatında nesnelere hacim ve derinlik kazandırma yöntemi. Bir sanat yapıtında belli kesimlerin karanlık bırakılması, buna karşın belli yerlerinde parlak renklerle boyanması sonucu elde edilen görsel etki.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü