Eğitim Sitesi

Performans Nedir? Performans Hakkında Kısaca Bilgi

Performans Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Performans:

Başarım.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Performans:

1. Elde edilen başarı, verim gücü, başarım, takat sınırı.

2. Fiziksel aktivite sırasında o aktivitenin gerektirdiği fizyolojik, psikolojik ve biyomekanik verim.

3. (Psikolojide) Dile bağlı olmayan yetenek.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Performans:

1. Çalışanın yaptığı iş için harcaması gereken maksimum enerji, bilgi, kişisel yeterlilik ve işten aldığı doyum.

2. Önceden belirlenmiş bir kurguya bağlı ya da doğaçlama olarak gerçekleştirilen veya sanatsal bir hedef dâhilinde, belli bir alandaki becerinin gösterim amacıyla sergilendiği seyirlik.

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Performans:

Oyuncunun önceden belirlenmiş bir kurguya bağlı ya da doğaçlama olarak gerçekleştirdiği veya sanatsal bir hedef dâhilinde, belli bir alandaki becerisini gösterim amacıyla sergilediği seyirlik.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Performans:

Amaçlara/hedeflere ulaşım çabalarının etkinlik ve verimlilik seviyesidir. Bu tanıma paralel olarak, belediyeler açısından performans; belediyelerin belirlediği stratejik amaçları gerçekleştirmek üzere giriştikleri faaliyetlerin ve personelin iş ve işlemlerinin sonucunun etkinlik ve verimlilik açısından belirlenmesi, böylece belediyenin genel olarak başarısının tespit edilmesi olarak tanımlanabilir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Performans:

1. Elde edilen bir başarı, başarım.

2. Verim gücü.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Ayak: 1. Paye, taş ya da tuğladan örülmüş taşıyıcı mimari öğe. 2. Kemer ve kubbe ağırlığının üzerine bindirildiği sütun ya da köşeli dayanaklar. Taş, ağaç veya tuğladan yapılmış taşıyıcı ayak.

    Müezzin Mahfili: Osmanlı camilerinde müezzinler için ayrılmış yüksekçe seki ya da kısa sütunlar üzerine inşa edilmiş küçük platformdur.

    Dışavurumculuk: Ekspresyonizm ya da Anlatımcılık da denir. 20.yy.ın başlarında Avrupa'da ortaya çıkan sanat ve mimarlık akımı. Güzel sanatlarda Rönesans'tan beri hüküm sürmüş doğaya uygun betimleme anlayışından bir kopuş olan dışavurumculukta, sanatın asıl amacı, sanatçının duygularını ve iç dünyasını, renk, çizgi, yüzey ve kütle aracılığıyla dışa vurmasıdır. Bu duyguları daha güçlü yansıtabilmek için sanatçılar tasarımda denge ya da güzellik gibi geleneksel kavramlardan uzaklaşarak biçimbozma (deformasyon) yöntemini yaygınlıkla uygulamışlardır.

    Etüt: 1- Herhangi bir konuda derinlemesine, ayrıntılı araştırma ve inceleme. 2- Resimde uzun süreli ayrıntılı çizim ve boyama alıştırmaları.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü