Eğitim Sitesi

Through The Green Nedir? Through The Green Hakkında Kısaca Bilgi

Through The Green Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Through The Green:

Parkur. Golf sahasında, oynanan çukurun teeing ground u, putting green i ve bunlar arasındaki her türlü engeller hariç oyunun oynandığı diğer kısımlardır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Punch Shot: Genellikle rüzgarlı havalarda kullanılan bir vuruş şeklidir. Rüzgarın top üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla, ulaşılacak mesafe için kullanılması gereken club yerine, daha uzun mesafe club ları kullanılmalıdır. Örnek: 8 nolu iron yerine 7 nolu, 5 nolu iron yerine 4 nolu club kullanılmalıdır.

    Playing Through: Çok yavaş oynayan bir oyuncu grubunun arkalarında sıra beklemek zorunluğu bulunan guruba "Etiquette" kurallarına göre sıra atlayarak öne geçmelerini teklif etmeleridir.

    Ball Lost / Lost Ball: Kaybolan top. Top aşağıdaki durumlarda kaybolmuş sayılır. Topun, oyuncu, ortağı ya da caddie'leri tarafında düştüğü yerde aranmaya başlanmasından itibaren 5 dakika içinde bulunmaması ya da oyuncu tarafından kendi topu olarak teşhis edilememesi, Oyuncunun ilk vurduğu topu henüz aramadan kuralların tanıdığı hakka dayanarak diğer bir topu oyuna sokması, Oyuncunun ilk attığı topunun bulunması muhtemel olan yerden ya da bu yerden çukura daha yakın bir noktadan geçici bir topla oynanması ve böylece bu topun oynanan top durumuna girmesi.

    Face: Club başının topa vuruş yapmayı sağlayan ön kısmına verilen isimdir. Üzerinde topa spin hareketini veren ve grooves adı verilen birbirine parelel ince yarıklar vardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü