Eğitim Sitesi

Punch Shot Nedir? Punch Shot Hakkında Kısaca Bilgi

Punch Shot Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Punch Shot:

Genellikle rüzgarlı havalarda kullanılan bir vuruş şeklidir. Rüzgarın top üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla, ulaşılacak mesafe için kullanılması gereken club yerine, daha uzun mesafe club ları kullanılmalıdır.
Örnek: 8 nolu iron yerine 7 nolu, 5 nolu iron yerine 4 nolu club kullanılmalıdır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Stroke Index: Scorecard ın Stroke Index sütununda 1 den 18 e kadar görülen numaralar çukurların zorluk derecesine göre sıralandırılmıştır. (1) rakamı en zor, (18) rakamı ise en kolay çukuru belirtmektedir. Bu rakamlar bazı golf oyunlarında handikaplı oyuncuların handikap puanlarına göre kazanacakları ilave vuruş sayılarını göstermektedir.

    Apron: Green'i çevreleyen çim şerididir. Bunun çim boyu, fairway çiminden biraz daha kısa, green çiminden biraz daha uzundur. Buna aynı zamanda semigreen ya da fringe de denir.

    Heel (Of Club): Club başının, shaft’la birleştiği son kısımdır.

    Shaft: Club'un sap kısmıdır. Club ın baş kısmına boyunla bağlanan en uzun parçasıdır. Shaft tüm boyunca düz ve her yönde eşit eğilme ve burulma özelliğine sahip olmalı, club başına topuk yerinden doğrudan doğruya ya da bir boğaz kısmı ya da kovanı ile bağlantılı olmalıdır. Pata larda shaft başın her yerine tespit edilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü