Eğitim Sitesi

Ball Lost / Lost Ball Nedir? Ball Lost / Lost Ball Hakkında Kısaca Bilgi

Ball Lost / Lost Ball Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Ball Lost / Lost Ball:

Kaybolan top. Top aşağıdaki durumlarda kaybolmuş sayılır. Topun, oyuncu, ortağı ya da caddie'leri tarafında düştüğü yerde aranmaya başlanmasından itibaren 5 dakika içinde bulunmaması ya da oyuncu tarafından kendi topu olarak teşhis edilememesi, Oyuncunun ilk vurduğu topu henüz aramadan kuralların tanıdığı hakka dayanarak diğer bir topu oyuna sokması, Oyuncunun ilk attığı topunun bulunması muhtemel olan yerden ya da bu yerden çukura daha yakın bir noktadan geçici bir topla oynanması ve böylece bu topun oynanan top durumuna girmesi.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Flagstic / Pin: Bayraklı ya da bayraksız olarak çukurun yerini belirlemek için çukurun ortasına yerleştirilen, kaldırılabilir, yuvarlak kesitli düz bir direktir. Uzunluğu 210 cm’den kısa, çapı da 2 cm’den geniş olmamalıdır. (7 feet – 3/4 inch)

    Downhill Lie: Topun hedefe göre yokuş aşağı vurulacağı bir meyilde bulunmasıdır.

    Move / Moved: Topun ilk bulunduğu yerin değiştirilmesine denir. Topun hareket nedenine uyan kurallara göre oyuncu bir ceza puanı alır ya da almaz.

    Sides And Maches: Çukur oyununda taraflar ve oyun türleri: -Sides (Taraf): Bir, iki ya da daha çok sayıda, birbirleriyle ortak oyunculardır. -Single (İkili): Birbirlerine rakip iki kişi arasında oynanan oyundur. -Threesome (Üçlü): Bir oyuncunun iki oyuncuya karşı yarıştığı ve her iki tarafın tek topla oynadığı bir oyundur. Topa sırayla vurulur. -Foursome (Dörtlü): İki oyuncunun diğer iki oyuncuyla yarıştığı ve her iki tarafın da tek topla oynadığı bir oyundur. Topa sırayla vurulur. -Three ball (Üçtop): Üç oyuncunun kendi topları ile birbirlerine karşı yarışmasıdır. Her oyuncu iki ayrı rakip için iki ayrı maç oynar. -Best ball: Bir kişinin, iki oyuncunun daha iyi topuna ya da üç kişinin en iyi topuna karşı yarışmasıdır. -Four ball (Dört top): İki eş oyuncunun en iyi topları ile,diğer iki eş oyuncunun en iyi toplarına karşı yarışmasıdır. Not: 3 top ve best top yalnız Matchplay olarak, diğerleri hem Matchplay hem de Stroke Play olarak oynanabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü