Eğitim Sitesi

Suspansör Nedir? Suspansör Hakkında Kısaca Bilgi

Suspansör Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Suspansör:

Döllenmeden sonra bitkilere ait zigotun bölünme ile oluşturduğu hücresel iplik. Bitki embriyosu bu ipliğin sonuncu hücresinden oluşur.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Antimetabolitler: Normal fizyolojik işlev için gereksinen maddelere sıkı yapısal benzerlik gösteren maddeler, esas metabolitin kullanılmasını engelleyerek ya da onun yerini alarak etkisini gösterir.

    Reabsorbsiyon: Böbreğin kıvrılmış tüplerinin hücreleri tarafından glomerulus süzücülerinden bazı maddelerin seçilerek emilmesi ve bu salgıların kana verilmesi için kullanılan terim.

    Döl Almaşı: 1. Eşeyli üreyen bazı canlılarda ve özellikle bitkilerde, çok hücreli haploit ve diploit evrelerin birbirini izlemesi. 2. Döl değişimi, eşeyli ve eşeysiz üremenin birbirini takip ettiği üreme döngüsü. 3. (Yun. meta=sonra, Yun. genesis = soy,): Metagenez. Eşeysiz döl ile eşeyli dölün birbirinin arkasından gelmesi biçiminde olan bir tip döl değişimi.

    Büyük kan dolaşımı: Kalbin sağ karıncığındaki temiz kanın aort ile vücuda dağılıp kirlendikten sonra üst ve alt ana toplardamarlar yoluyla, kalbin sağ kulakçığına dönmesi büyük kan dolaşımıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü