Eğitim Sitesi

Spor Nişan Tüfek ve Tabancaları Nedir? Spor Nişan Tüfek ve Tabancaları Hakkında Kısaca Bilgi

Spor Nişan Tüfek ve Tabancaları Terimi Hakkında Bilgiler

Balistik Terimi Olarak Spor Nişan Tüfek ve Tabancaları:

Çapı ve diğer nitelikleri bakımından Uluslararası Atış Birliği (UIT) Tüzüğünde belirtilen, yarışmalarla uluslar arası askeri yarışmalara katılmaya elverişli ve münhasıran spor amacıyla kullanılan yivli ve yivsiz tüfek ve tabancalardır.

 

    Benzer Balistik Terimleri

    Kapsül: Ateşli silahlarda horozun ya da ateşleme iğnesinin darbesiyle ateşlenen, içerisinde kimyasal maddelerden oluşan ve darbeye çok hassas özel yanıcı ve patlayıcı maddelerin (Fülminat, antimon, sülfür, Baryumnitrat, Kurşuntiosiyanat ve Tetrasen) bulunduğu küçük ve yuvarlak bir metal parçadır.

    Barut: Ateşli silahlarda, yanma ile oluşan gaz basıncı sayesinde fişek çekirdeğinin hedefe fırlatılmasına yarayan, yanıcı ve patlayıcı özellikte katı bir maddedir.

    Mermi çekirdeği gömleği ve gömlek parçası: Mermi çekirdeğinin içerisinde bulunan kurşun veya çelik nüveyi kaplayan metal bölümdür.

    Yivli Av Tüfeği: Namlu uzunluğu fişek yatağı hariç otuz santimetreden fazla, uzun menzilli ve delici güce sahip, sabit dipçikli, tam ve yarı otomatik atış yeteneği olmayan ve münhasıran avda veya atıcılıkta kullanılan ateşli-yivli silahları kapsar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Balistik Terimleri Sözlüğü