Eğitim Sitesi

RGB (Red, Green, Blue) Nedir? RGB (Red, Green, Blue) Hakkında Kısaca Bilgi

RGB (Red, Green, Blue) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak RGB (Red, Green, Blue):

Yani "Kırmızı, Yeşil ve Mavi". Dijital teknolojide en temel üç rengi ifade eder ki diğer tüm renk tonları bu renklerden oluşur.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Progressive Scan: Bir nevi CCD çeşididir ki "Interlaced" CCD çeşidinden daha sonra bulunup kullanılmaya başlanmıştır.

    Vizör (bakaç): 1- Fotoğraflanacak alanın izlenmesini sağlayan optik sistemdir. Bazıları objektifin içerisinden geçen ve nihai fotoğrafla birebir aynı olan görüntüyü verirlerken, bir kısmı objektife yakın konumlandırılarak çekilmekte olan fotoğrafın yaklaşık bir önizlemesini sunarlar. 2- Kullanıcıların fotoğraf çekerken sahneyi izleyecekleri yer. SLR makinelerde "buradan ne görüyorsanız onu çekersiniz". Cep makinelerinde ise artık bir bakaç bulmak oldukça zor; çünkü dev ekranlar bu işi gayet iyi yerine getiriyor. 3- Makinede oluşan görüntünün olabildiğince aynını gösteren ve mercekler düzenine dayanan parça.

    Kilobayt (kilobyte): 1 024 (yaklaşık bin) bayttan oluşan bilgisayar, disk alanı veya belge boyutu değeri. Simgesi kb.

    Klonlamak: Dijital fotoğrafçılıkta, görüntünün bir bölümünün kopyalanarak çizik veya toz taneleriyle bozulmuş diğer bir bölümünün düzeltilmesinde kullanılmasıdır. Bu yöntem ayrıca görüntüdeki bir elemanı artırmak için de kullanılabilir (bir dala daha fazla yaprak eklemek gibi).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü