Eğitim Sitesi

Rehberlik Servisi Nedir? Rehberlik Servisi Hakkında Kısaca Bilgi

Rehberlik Servisi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Rehberlik Servisi:

Öğrencilerin kendilerini tanımaları, çevrelerine başarılı biçimde uyabilmeleri, gerçekçi öğrenim ve meslek planları yapabilmeleri için gerekli bilgileri sağlamak ve istendiğinde vermekle görevli kılavuzluk bölümü.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Beden Eğitimi: 1. Cimnastik, oyun ve spor gibi eğitici bütün beden alıştırmalarını kapsayan genel kavram. 2. Öğrencilerin bedensel gelişimi için zorunlu devinim gereksinmelerini karşılamak, topluluk oyunları ve başka etkinliklerle kişilik ve önderlik yeteneklerini arttırmak, dengeli bir ruh ve beden gücü elde etmelerine olanak sağlamak amacıyla her dereceli okul programında yer alan ders.

    Akşam Ortaokulu: Öğrenimlerini gündüz sürdüremeyenler ile yaşları öğrenim çağını aşmış olanlara ortaokul öğrenimi sağlayan dört yıllık okul.

    Büyüme: 1. Boyun uzaması, kilonun artması gibi organizmada gözlenen niceliksel yapı değişiklikleri. 2. Çocukta ve gençte daha olgun bir evreye ya da evrelere erişmek üzere oluşan bedensel, duygusal, zihinsel vb. değişme.

    Tümel Değerlendirme: Dosya değerlendirme olarak da bilinen bu yaklaşımda, öğrencilerin bir dönem boyunca dosyalarında oluşturdukları tüm çalışmalarının değerlendirilmesi. Bu nedenle tümel değerlendirme, üründen çok sürecin değerlendirildiği bir işlem olarak görülmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü