Eğitim Sitesi

Akşam Ortaokulu Nedir? Akşam Ortaokulu Hakkında Kısaca Bilgi

Akşam Ortaokulu Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Akşam Ortaokulu:

Öğrenimlerini gündüz sürdüremeyenler ile yaşları öğrenim çağını aşmış olanlara ortaokul öğrenimi sağlayan dört yıllık okul.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Geri Bildirim: Öğrenci projesinin eksik, gelişebilir ve iyi olduğu noktalarla ilgili öğretmenin yaptığı gözlemlerdir. Her değerlendirme ölçütünün altında geri bildirim kısmı bulunmaktadır. Öğretmen ihtiyaç duyduğu zaman bu kısmı doldurmaktadır.

    Etmen: 1. Birlikte ya da ayrı ayrı etkisini gösteren ve belli bir sonuca götüren güçlerden, koşullardan her biri. 2. Zekâ ölçümünde, uygulanan iki ya da daha çok sayıda testten elde edilen sonucu belirleyen ve etkileyen böylece ayrı test puanları arasında bağlılaşma sağlayan varsayımsal özellik, yetenek ya da yetenek öğelerinden biri.

    Erek: 1. Bir iş yapılırken, bir eyleme geçilirken varılmak istenilen son. 2. Eğitim etkinliklerine yön veren, öğrencilere kazandırılması istenilen davranımların oluşumunda hep göz önünde tutulan ve önceden düşünülen sonuç.

    Taşıma Merkezi: Taşımalı eğitim kapsamına alınan okul öğrencilerinin öğrenim gördükleri Bakanlığa bağlı resmî okul/kurumudur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü