Eğitim Sitesi

QPSK – Quaternary Phase Shift Keying Nedir? QPSK – Quaternary Phase Shift Keying Hakkında Kısaca Bilgi

QPSK – Quaternary Phase Shift Keying Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak QPSK – Quaternary Phase Shift Keying:

gönderme kapasitesinin arttırılmasına izin veren gönderim haberleşmelerinde kullanılan bir digital modülasyon düzenidir. Çeyrek dalga faz kaydırma anahtarlaması.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    National Television Standards Committee (NTSC): Kuzey Amerika ve Japonya’da geçerli, 525 çizgi ve 30 görüntü/saniye özelliği taşıyan TV yayın standardını oluşturan komite.

    Echo Canceller: Uydu telefon hatlarında yansıma etkisini azaltan veya yok eden elektronik devre.

    Jeosenkron Yörünge (Yere Eşzamanlı Yörünge): Uyduların sonsuz sayıdaki yörüngelerinden ancak bir tanesinin yeryüzündeki herhangi bir noktaya göre pozisyonu sürekli sabit kalmaktadır. Bu yörünge ekvator düzlemi üzerinde dairesel ve üzerindeki uydu hızının, Dünya‘nın kendi ekseni etrafındaki açısal hızına eşit olduğu özel ve tek bir yörüngedir. Bu yörünge jeosenkron (yere eşzamanlı) uydu yörüngesi veya Clarke yörüngesi olarak adlandırılır ve yeryüzüne olan mesafesi 35.784 km’dir. Uydunun böyle bir yörüngede Dünya’ya göre sabit kalması üç koşulla belirlenir: a- Uydunun Dünya ile aynı yönde dönmesi b- Ekvator enleminde bulunması, c- Uydunun 23,94 saatte tam bir dönüş yapması.

    MPEG – The Moving Pictures Experts Group: 1988’de uydudan, yerden veya kabloyla gönderilecek görüntü, ses ve data sinyallerinin soysal kaynak kodlarını oluşturmak ve standartlaştırmak üzere kurulan ekip.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü