Eğitim Sitesi

Medine Nedir? Medine Hakkında Kısaca Bilgi

Medine Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Medine:

Peygamber (sav)' e ve ilk Müslümanlara kucak açan, ve Peygamber (sav)' in kabrinin bulunduğu nurlu şehir. Hicretten önceki ismi Yesrib'tir.

 

Tarih Terimi Olarak Medine:

Eski adı Yesrib olan Suudi Arabistan'da bir kenttir. Hicaz bölgesinde, Mekke'nin 385 km. kuzeyindedir. İslam dünyasının Mekke'den sonraki kutsal kentidir. Burada ölen Hz. Muhammed'in Mecid-i Nebi'deki mezarı Müslümanlarca ziyaret edilen kutsal bir yerdir.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Rida: Umre veya hac yapmak isteyen kimsenin ihrama girmek için mutat elbiselerini çıkararak büründükleri iki parça havlu türü örtüden baş hariç vücudun belden yukarısını örten kısma denir. Belden aşağısını örten kısma da "izâr" denir.

    Du Cihan: Her iki dünya, dünya ve ahiret.

    Ashap: Sahabe.

    Sadaka: Karşılıksız, ALLAH rızası için fakirlere yapılan yardıma ve her türlü iyilik ve iyi davranışa sadaka denir. ÖR: Fakirlere yapılan her türlü maddi ve manevi yardım, insanlara tebessüm etmek, komşularımızı kırmamak, selam vermek, yoldan insanlara ve hayvanlara eziyet veren şeyleri kaldırmak, köprü, yol, okul, çeşme, cami yaptırmak ya da yapılmasına yardımcı olmak . Sadaka vermek sünnettir. Sadaka vermek sıkıntı ve musibetlere karşı korunmamıza yardımcı olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü